Om Oss

Hva er trial?

Trial er en motorsykkelsport som går ut på å forsere vanskelig terreng på en motorsykkel som er spesialbygd for akkurat dette. På Eurosport vises ofte såkalt "Indoor Trial", hvor det kjøres på kunstig lagde hindre. Hos oss foregår både trening og konkurranser i terrenget. Jo høyre klasser, jo vanskeligere terreng.

Trial- miljøet i Norge vokser stadig, med klubber spredt rundt i hele landet. Vi reiser bl.a. til Hobøl, Nesodden, Kråkerøy, Bergen, Skodje og Kristiansand å konkurrerer. Vi har flere flotte talenter i klubben og har hevdet oss i NM og KM, og vi har hatt deltakere i EM.

Hvor holder vi til?

Vi holder til i Kirkeskogen, med innkjøring fra riksveien mellom Skjønhaug og Havnås.

Historikk.

Klubben ble etablert i 1994 på Fagerås. Børre Børresen var leder den gangen. I dag er det Cato Busterud som holder i roret. Han leder en gjeng på ca. 40 aktive gutter og jenter, med mange ivrige foreldre.

Regler.

Nedre aldersgrense i Trial er 5 år. Det er ingen øvre. De fleste aktive er dog ungdom i alderen 10-17 år. 

Trial er en "billig" form for motorsport for utøveren, i og med at kjøretøy og utstyr har forholdsvis bra holdbarhet. Men det kreves selvfølgelig en investering i sykkel og utstyr første gang.

Klubbens målsetning.

Trøgstad KFUK/KFUM Trial formidler gode mellomenskelige relasjoner i et positivt miljø. Vi ønsker å hjelpe frem ungdommer som ønsker å satse på denne idretten, men også være en positiv "mellomstasjon" på veien til det voksne liv, for de som ikke nødvendigvis ønsker å satse så veldig stort. Men for mange er det å være en del av miljøet, oppleve at ferdighetene øker og vise flotte prestasjoner, noe som er en fin opplevelse å ta med seg videre. Ungdommene tenker nok ikke så mye over dette, men senere i livet ønsker vi at trial-klubben i Trøgstad skal være noe de tenker tilbake på med glede.

Du er her: Hjem Om oss