Nybegynnerkurs

2016: Dato for nybegynnerkurs våren 2016 er ikke satt ennå. Følg med her, og på vår Facebook side https://www.facebook.com/trogstadtrial/ 

Tenker du at dette er noe du har lyst til å være med på, kontakt oss gjerne allerede nå på mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. , eller pr tlf til Cato Busterud på 90978679.

 

Presentasjon av treningsopplegg for barne/nybegynnertrial

Det er kun lov å kjøre trial på godkjente områder. Trøgstad Trialklubbs område "Kirkeskogen" er kommunalt eid og regulert til trialbruk. Området er 140 da. inklusive opparbeidet parkeringsplass.

Forsikring og lisenser

All motorsykkelidrett skal foregå i regi av Norges Motorsportforbund (NMF). Alle utøvere må inneha en gyldig lisens hos NMF - som bl.a gjelder som en forsikring av utøveren - og være medlem av en tilknyttet klubb. (Les mere >>) Nødvendig lisens og medlemsskap i klubben for inneværende år er inkludert i kursavgiften.

Nybegynnerkurs

Barne/nybegynner trialkurs, arrangeres over 6 mandager f.o.m mandag 28.april. (Påmelding etter denne dato er mulig.) Vi trener fra kl 18.00 til ca kl 20.30.

Målgruppen for kurset er barn i alder fra 8-9 år til ca 13-14 år. Vi kan vurdere å ta inn yngre deltagere, men det må vurderes fra person til person. Eldre ungdom som ønsker å begynne å kjøre trial er også velkomne, men disse kan normalt begynne rett på ordinære treninger.Ta gjerne kontakt for å diskutere dette dersom det er aktuelt.

Kursavgift p kr 800,- betales kontant ved kursstart.. Avgiften dekker følgende:

 • Lisens:
  • Rekrutteringslisens gjeldende ut inneværende år for utøvere over 8 år
  • Barnelisens gjeldende ut inneværende år for utøvere under 8 år
 • Medlemskontingent for inneværende år i Trøgstad KFUK/KFUM Trialklubb.
 • Leie av sykler og utstyr til alle kurskvelder.
 • Grunnleggende innføring i trialteknikk.(Bruk av gass, brems, clutch, samt kjørestilling balansetrening, enkel kjøring i terrenget)
 • Grunnleggende innføring i daglig vedlikehold av sykkelen.(Rengjøring og smøring, innstillinger/justeringer.)

Påbudt utstyr som kan lånes:

 • Hjelm
 • Støvler godkjent for Trial.

I tillegg er det fint om kjøreren har med seg hansker. (f.eks tynne arbeidshansker er OK). Dersom dere har knebeskyttere, ryggbeskyttere er det fornuftig å bruke dette. Selv om vi aldri har hatt alvorlige skader på våre kurs, hender det at det blir noen blåmerker og skrubbsår  :-)

Etter avsluttet kurs er det mulig å leie sykkel av klubben på onsdagstreninger for kr 100,- pr gang. Slik kan man få prøvd ut sporten uten å måtte investere i utstyr. (Ved stor pågang må det forventes å dele på syklene.) Vi anbefaler likevel å gå til anskaffelse av egen sykkel så snart som mulig.

 

Hva forventes det av kursdeltagerene:

Foresatt: En foresatt over 18 år skal alltid være med på trening. Dette er et krav som stilles til motorsykkelidrett for utøvere under 16 år. Medhjelperen er med og hjelper kjøreren med sykkelen og lærer sammen med kjøreren hvordan trial fungerer.

Det er viktig at gruppa holder seg samlet og forholder seg til treneren.

Det forventes at kjøreren stiller på de treningene som er satt opp, hvis dette ikke går, gi beskjed til trener.

Lisens

For at utøvere skal kunne få lisens etter at rekrutteringslisensen er utløpt kreves det at vedkommende har gjennomført et lisenskurs. Vi vil holde et kurs i løpet av januar/februar/mars påfølgende år. Nærmere bestemte datoer vil bli offentliggjort i god tid. Kursavgiften er kr 2 - 300,- og dekker omkostninger til materiell, lokaler og enkel servering.

Legeattest: Det året utøveren fyller 13 år (eller senere ved førstegangs lisens) må det også leveres en legeattest for å få utstedt/fornyet lisens.

Les mere om lisens på NMF sine sider her >>

Generell informasjon:

Sykkel: Fra du fyller 5 år kan man kjøre sykkel inntil 80cc. Fra det året man fyller 8år opp til 200 cc, og fra det året man fyller 13 år er det fri motorstørreslse. Det anbefales at nybegynnerere starter med en liten sykkel. En god tommelfingerregel er 50 - 80ccm opp til 12-13 år. Fra 12-13 års alderen er det helt greit å begynne på en 125ccm. Det er helt vanlig å kjøre 125ccm helt opp til 16-18 års alderen (og gjerne senere enn dette). Sykler over 250ccm anbefales kun til viderekommne og voksne. Det er helt greit å kjøre 125ccm også som voksen så det er sagt.

Utstyr: Vi har tidligere nevnt at det er påbudt med hjelm og støvler. Det er også påbudt med hansker, langarmet genser/trøye og langbukse. (Det finnes mye "fancy" trialbekledning som er godt å kjøre i, men dette er absolutt ikke påkrevd!) Selv om det sjelden oppstår personskader i trial, anbefaler vi likevel også at kjørerene benytter ryggskinne, knebeskyttere og gjerne albuebeskyttere.

Annen nyttig informasjon kan du finne på våre hjemmesider og ved å følge linkene på vår linkside

På vegne av barnetrialgruppen

Cato Busterud 90978679

 

 

Du er her: Hjem Nybegynnerkurs